Türkiye, ultra zenginlerin sayısındaki artışla dünya genelinde üçüncü sırada yer alarak ciddi bir tartışma konusu oldu. Ekonomideki gelir adaletsizliği, uluslararası raporlarla bir kez daha gündeme geldi. DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, 2026 Servet Raporu’na dayanarak hükümete eleştirilerde bulundu.
**Türkiye’deki Servet Uçurumu: Ultra Zenginler Rekoru!**
Knight Frank’ın açıkladığı 2026 Servet Raporu’na göre, Türkiye’de 30 milyon dolar ve üzerinde serveti olan kişi sayısı 2021 yılında 2 bin 174 iken, bu sayı 2026’da 4 bin 208’e yükseldi. Bu durumu eleştiren İdris Şahin, “Milletin sofrası küçülürken kimin serveti büyüyor? Emekliler kuruş hesabı yaparken kim milyon dolar hesapları yapıyor?” diyerek kamuoyuna önemli sorular yöneltti.
**Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kendine Çek Etmesi Gerekiyor**
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Zengini daha zengin yapan düzen sürdürülemez” sözlerine atıfta bulunan Şahin, “Sayın Erdoğan’ın önce aynayı dünyaya değil, yönettiği Türkiye’ye tutması lazım. Çünkü mevcut durum, iktidarın yıllardır anlattığı ekonomik başarı hikayesini çürütüyor.” dedi.
**Saray Düzeni ve Eşitsizlik**
Hayat pahalılığının yükünün yalnızca halka yüklendiğini belirten Şahin, ekonomik krizin eşit bir şekilde dağılmadığını vurguladı. Mevcut durumu “servet transferi” olarak tanımlayan Şahin, “Milletin cebinden alınan, enflasyonla eritilen kaynaklar, bir avuç imtiyazlı grup için kullanılıyorsa burada bir yanlışlık değil, açık bir tercih vardır. Bu tercih, emeğin karşısında sermayeyi, vatandaşın karşısında imtiyazı büyüten bir sistemdir.” ifadelerini kullandı.
**Yoksulluk Yönetim Sorunudur**
Türkiye’deki yoksulluğun kötü yönetimden kaynaklandığını öne süren Şahin, gençlerin evlenmek ve ev sahibi olmakta zorlandığı bir ortamda, servet raporlarındaki yüksek rakamların “halktan kopuk bir yönetimin” sonucunu yansıttığını dile getirdi.