Güney Kıbrıs’ta İnfluenza A virüsü nedeniyle bir haftada 4 kişi öldü

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde İnfluenza A Virüsü Nedeniyle Can Kayıpları

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yaşanan sağlık krizi, son bir haftada İnfluenza A virüsü nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ayrıca, Kovid-19 ve mevsimsel enfeksiyon vakalarında da belirgin bir artış gözlendi.

Rum medyasında yer alan haberlere göre, Güney Kıbrıs’ta Influenza A virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son bir haftada 4 olarak açıklandı.

Uzmanlar, ölen 4 kişinin 70 yaş ve üzeri olduğunu ve 5 kişinin de Influenza A virüsü nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Hastanelerin Kovid-19, grip ve mevsimsel enfeksiyon vakalarındaki artış nedeniyle dolup taştığı bildirildi.

Sigmalive gazetesi, Güney Kıbrıs genelindeki yoğun bakım ünitelerinin entübe hastalarla dolu olduğunu ve hastanelerin yataklı servislerinin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını duyurdu.

Güney Kıbrıs’ta yaklaşık bir milyon nüfusa sahip olup, 9 kamu hastanesi ve 38 sağlık merkezi bulunmaktadır. Özel sektörde ise 10 hastane ve 20’den fazla klinik hizmet vermektedir.

Influenza A Virüsü Nedir?

Gripler A, B, C ve D olmak üzere kategorize edilir ve Influenza A virüsü, en tehlikeli ve öldürücü olanıdır. Bu virüs, insanlarda boğaz ağrısı, baş ağrısı, şiddetli öksürük, yüksek ateş, burun akıntısı, ağrı ve göğüs tıkanıklığı gibi semptomlara neden olabilir.

Influenza A virüsü, kuştan insana bulaşabilen, ölümcül salgınlara yol açabilen ve hızlı bir şekilde mutasyona uğrayabilen bir virüstür. Bu virüsün bazı alt tipleri, geçmişte çeşitli salgınlara neden olmuştur, 1918’de İspanyol gribi, 1957’de Asya gribi, 1968’de Hong Kong gribi, 2004’te kuş gribi ve 2009’da domuz gribi gibi.

Related Posts

Evini basan 2 kardeşine kurşun yağdırdı

Mardin’de Harun A., evini basan kardeşleri Hasan A. (51) ve Hüseyin A.’yı (46) pompalı tüfekle yaraladı.

Böbrek nakli sonrası parazit şoku: İki hasta kurtçukla doldu

ABD’de iki erkek hasta, aynı bağışçıdan aldıkları böbrek nakilleri sonrası parazit kurtçuklarla dolu bir vücutla mücadele etmek zorunda kaldı. New England Journal of Medicine’de yayımlanan vakaya göre, organların geldiği bağışçının Karayipler’de yaşamış olması bu nadir ve tehlikeli enfeksiyonun kaynağı olarak belirlendi.

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Erdoğan’dan Özgür Özel’e Almanya eleştirisi: ‘AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in Almanya ziyaretini eleştirdi ve “AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti” ifadelerini kullandı.

LeMan dergisi soruşturmasında tutuklama talebi

LeMan dergisi soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.