“Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna Türk vatandaşlığı verildiğine” yönelik iddialara yalanlama

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir Somali Cumhurbaşkanı Oğluna Verilen Vatandaşlık İddialarını Meclise Taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Hassan Shekh Mohamud ve yakını 35 kişiye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya‘ya “İddialar doğru ise Hassan Shekh Mohamud hangi şartları sağlayarak vatandaşlık almıştır? Hassan Shekh Mohamud Türkiye’de ne iş yapmaktadır” diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna Türk vatandaşlığı verildi” iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada, “Bahse konu şahsın herhangi bir başvurusu bulunmadığı gibi şahsa vatandaşlık verilmesi de söz konusu değildir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadesine yer verildi.

CHP’li Emir’den Bakan Yerlikaya’ya: Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna, kaza sonrası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi mi?


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

Canlı yayında tansiyonu yükselten soru | Fuat Uğur’dan Ersan Şen’e: Servetini konuşalım mı?

TIKLAYIN – CHP’nin “Araç garantileri rekor seviyede tutturulamadı” dediği Aydın-Denizli Otoyolu açılışında konuşan Erdoğan: 7,4 milyar tasarruf edeceğiz

TIKLAYIN – Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın ‘FETÖ’ davasında zaman aşımı kararı!

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

TIKLAYIN – AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, SGK ve vergi borçlarını cami devrederek sildirmiş

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

TIKLAYIN – Ünlülerin menajeri Ayşe Barım hakkında soruşturma başlatıldı

Related Posts

İşe başladıktan sonra kayboluyordu: Onlar üç, dört sanırken yedi çıktı

Genç ve iş görüşmelerinde ‘zeki’ olarak tanımlanan bir adam, işe alındıktan sonra ortadan kayboluyordu. Sebebini araştıran yetkililer, akılalmaz bir gerçekle karşı karşıya kaldı.

CHP, Adana’da “Zeydan Karalar’a Özgürlük” mitingi yapacak; Özgür Özel de katılacak

CHP, Adana’da “Zeydan Karalar’a Özgürlük” mitingi yapacak; Özgür Özel de katılacak

CHP Lideri Özel: “Fezlekelere takılmayın, dokunulmazlıkları istedikleri gibi kaldırabilirler”

CHP lider Özel, dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin ‘Kaldırabilirler, biz bu işe girdik’ dedi. Özel, Meclis’e katılımın artırılması ve yaz boyunca sahada olunması talimatı verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel cenazede buluştu

Şaibeli kurultay davası nedeniyle araları açılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede yan yana geldi. İkili, CHP’li Namık Tan’ın annesi Günsel Tan’ın tabutuna birlikte omuz verdi.

Resmî Gazete’de bugün (9 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (9 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Mansur Yavaş’tan Zeydan Karalar’ın tutuklanmasına tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanmasına tepki gösterdi.