Zelenski’den ateşkes açıklaması: Her an, hatta bugün bile başlayabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Çekya’yı resmi ziyaret etti. Zelenski, Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Zelenski, Rusya’nın savaşı sona erdirmesi için artan baskının gerekli olduğunu belirtti. Aksi takdirde Rusya’nın adım atmaya niyetli olmadığını ifade etti.

Zelenski, “Rusya’nın, ABD’nin sunduğu geniş kapsamlı ateşkes teklifini göz ardı etmesi düşündürücü. Rusya’nın savaşı sona erdirme konusunda gerçekçi ve pratik adımlar atmayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Zelenski, üç yılı aşkın süren savaşta her an ateşkesin sağlanabileceğine inanıyor. “Diplomasiye gerçek bir şans vermek için en az 30 gün sürecek bir ateşkes gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Zelenski, Putin’in tank göstermek yerine savaşı bitirmeyi düşünmesi gerektiğini vurguladı. “Yapılması gereken şeyler net; Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulanması, Ukrayna’ya destek verilmesi ve Avrupa’da savunma iş birliğinin güçlendirilmesi. Avrupalıların kendilerini savunacağını bilmeleri önemli.” açıklamasında bulundu.

“PUTIN’İN ELİNDEKİ KARTLARLA SAVAŞ SONA ERER”

Çekya Devlet Başkanı Pavel ise Rusya’nın savaşı bitirmek istediğine dair somut adım atmadığına dikkat çekti. Pavel, “Eğer savaşı bitirecek biri varsa, o da Putin’dir. Tek bir kararla bunu yapabilir. Ancak şimdiye kadar böyle bir adım atılmadı.” şeklinde konuştu.

Pavel, Çek Girişimi çerçevesinde 2025 yılına kadar Ukrayna’ya 1.8 milyon top mermisi sağlayacaklarını duyurdu.

Zelenski’nin Çekya ziyareti kapsamında savunma sanayi temsilcileriyle görüşmesi ve Başbakan Petr Fiala ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca Çekya’nın Ukrayna’ya mühimmat temini konusunu ele alacak.

RUSYA GEÇİCİ ATEŞKES İLAN ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları sırasında 8-10 Mayıs tarihleri arasında geçici bir ateşkes ilan etmişti. Ancak Zelenski, bu kısa süreli ateşkesi reddederek, en az bir aylık bir ateşkes talep etmişti.

Related Posts

‘Dur’ ihtarına uymayıp polise çarptı, saklandığı menfezde yakalandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde ‘dur’ ihtarında bulunan polis memuru Recep B.’ye, çarpıp kaçan, takip sırasında kaza yapan Enes A. (31), yaralı olarak saklandığı menfezde yakalandı.

Son Dakika… CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’da konuştu: Çarşamba günü için adres verdi!

Son Dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’da partisinin İl Başkanlığı binası önünde konuştu. Özel, çarşamba günü İstanbul’un Beyazıt ilçesinde miting yapacaklarını duyurdu.

Gezmeye çıktığı kayalıklarda mahsur kaldı

Adana’nın Karaisalı ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlanıyor… Annesi tabutu başında ağıtlar taktı: ‘Neden bana küstün?’

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne getirilen Sırrı Süreyya Önder’in ailesi gözyaşlarını tutamadı. Önder’in annesi Zeliha Önder’in oğlunun tabutuna sarılarak ağıt yaktığı anlar kameralara yansıdı.

Cemil Tugay, Özgür Özel ile bir araya geldi: ‘Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle…’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstanbul’da CHP lideri Özgür Özel ile bir araya geldi. Özel’in uğradığı saldırıya tepki gösteren Tugay, “Özgür Özel’e yapılan alçakça saldırıyı en sert biçimde kınıyorum. Bu saldırı yalnızca partimizin saygıdeğer Genel Başkanına değil, partimizin değerlerine, demokrasimize ve toplumsal barışımıza yöneliktir. Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle bu hale getirilen ortam, artık derhal sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir