Uzlaştırma Dolandırıcılığına Dikkat

Cinsel İçerikli Dolandırıcılık Artıyor, Uzmanlar Uyarıyor

Son zamanlarda, avukat veya hukuk bürosu çalışanı gibi tanıtılarak vatandaşları kandıran dolandırıcılar, “cinsel içerikli ürün satın alma” veya “cinsel içerikli konuşma yapma” gibi sahte iddialarla insanları endişelendirip para talep ediyor. Bu konuda Tüketici Hak Arama Derneği Hukuk İşleri Başkanı Avukat Mehmet Raşit Çavuşoğlu uyarılarda bulundu.

Çavuşoğlu, bu tür dolandırıcılık vakalarının hızla arttığını belirterek, vatandaşları bu tür tehditlere itibar etmemeleri ve ödeme yapmamaları konusunda uyardı. Gerçek bir uzlaştırma sürecinde hiçbir avukat, savcı veya polis vatandaşlardan telefonla para talep etmez. Bu yasa dışı bir eylemdir ve dolandırıcılık suçunu oluşturur. Türk Ceza Kanunu’na göre, kendini avukat, savcı veya polis olarak tanıtarak para isteyen kişiler nitelikli dolandırıcılık suçu işlemektedir ve cezaları ağır olabilir.

Dolandırıcılar genellikle sahte hukuk bürosu veya avukat isimleri kullanarak mağdurlara ulaşıyor. İşleyiş hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dolandırıcılar genellikle ilk teması mesaj veya telefon aracılığıyla kurarak mağdurları korkutmaya başlıyor. Psikolojik baskı altında tutulan mağdurlar, cinsel içerikli suç iddialarıyla sindirilmeye çalışılıyor ve para talep ediliyor.

Avukat Mehmet Raşit Çavuşoğlu, vatandaşlardan uzlaştırma dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olmalarını ve ödeme yapmamalarını istedi. Resmi uzlaştırma süreci yürütülürken, hiçbir avukat veya polis telefon aracılığıyla para talep etmez. Bu tür mesajları saklamak ve resmi mercilere şikayette bulunmak önemlidir.

Çavuşoğlu, vatandaşların alabileceği önlemler hakkında bilgi vererek, gelen mesajları engellemelerini, ödeme yapmamalarını ve delil niteliğindeki mesajları saklamalarını önerdi. Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmalarını da tavsiye etti. – ERZURUM

Related Posts

Suriye hükümeti: Süveyda il merkezindeki çatışmalar sona erdi

Suriye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nureddin el-Baba, Süveyda il merkezinde günlerdir devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü, kentte süren çatışmaların sona erdiğini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın “Uyuyan Prensi” hayatını kaybetti

Suudi Arabistan kraliyet ailesinin simge isimlerinden biri olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdülaziz El Suud, tam 20 yıl süren komanın ardından hayata gözlerini yumdu. 35 yaşındaki Prens’in vefatını, babası Prens Halid bin Talal, sosyal …

Bursaspor’dan Yoğun Hazırlık

Bursaspor, yeni sezon öncesi teknik taktik çalışmalarını sürdürüyor, enerjileri yüksek.

Erdoğan, Gençlerle Sigaraya Karşı Mücadele Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençler ve sporcularla bir araya geldiği programda ilk kez karşılaştığı Beşiktaşlı futbolcu Tayyip Talha Sanuç’a, “Tayyip sen misun? Ben de televizyonlarda Tayyip, Tayyip diye birisini duyuyorum ama nereden çıktı bu Tayyip diyorum.

Kaza Sonucu Hayatını Kaybeden Vali İçin Tören Düzenlendi

Eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, trafik kazasında hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığında tören yapıldı.

Rick Van Drongelen, yeni sezon için umutlu!

Samsunspor’un savunma oyuncusu Rick Van Drongelen açıklamalarda bulundu.