Türkiye’nin en değerli markası açıklandı: Listedeki markaların toplam değeri 17 milyar dolar

Türkiye’nin En Değerli Markaları Açıklandı: Liste Başında THY Yer Aldı

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, 2025 yılına ait Türkiye’nin en değerli markaları araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bu yıl 125 markanın yer aldığı listede, Türkiye’nin toplam marka değeri geçen yıla göre yüzde 15,6 artarak 17 milyar dolara yükseldi. Listeye 24 yeni marka dahil edildi.

Listenin zirvesinde, Türk Hava Yolları (THY) liderliğini sürdürdü. 2 milyar 266 milyon dolarlık marka değeriyle THY, birinci sırada yer aldı. Onu, sırasıyla 1 milyar 645 milyon dolarla Arçelik ve 1 milyar 240 milyon dolarla Türkiye İş Bankası takip etti.

Vestel dördüncü sırada 928 milyon dolarla yer alırken, beşinci sırayı 905 milyon dolarlık marka değeriyle Ford Otosan aldı. Ziraat Bankası (875 milyon dolar), LC Waikiki (828 milyon dolar), Garanti BBVA (721 milyon dolar), Yeni Rakı (590 milyon dolar) ve Vakıfbank (386 milyon dolar) liste içinde yer aldı.

FİNANSTAN PERAKENDEYE UZANAN GENİŞ YELPAZE

Listede bankacılık ve finans sektörü önemli bir yer tutarken, tüketici elektroniği, içecek, perakende ve telekomünikasyon gibi sektörlerden de markalar dikkat çekti. Akbank (345 milyon dolar), Yapı Kredi (308 milyon dolar), Anadolu Efes (304 milyon dolar), Ülker (302 milyon dolar), BİM (293 milyon dolar), Petrol Ofisi ve Turkcell (her biri 262 milyon dolar) ilk 20 içinde yer aldı.

Yeni nesil mobilite markası Togg ise 179 milyon dolarlık marka değeriyle listenin 20. sırasından giriş yaptı.

LİSTEYE BU YIL KATILAN YENİ MARKALAR ARASINDA TEKNOLOJİ VE GIDA ÖN PLANDA

Brand Finance verilerine göre, listenin yeni katılımcıları arasında Altınkılıç, Astor Enerji, Big Chefs, Bilkom, Hepsiburada, Oba Makarna, Trendyol, Sasa, Reeder, Suwen, TV8, Yiğit Akü ve VBT Yazılım gibi markalar bulunuyor. Bu markalar genellikle teknoloji, enerji, gıda, perakende ve dijital platformlarda faaliyet gösteriyor.

Brand Finance uzmanları, Türk markalarının küresel rekabete daha fazla entegre olduğunu ve marka değerlerinin artma eğiliminde olduğunu belirtti.

Related Posts

500 büyük şirketin 111’i gıda işliyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2024 araştırmasının sonuçları açıklandı.

SSB Başkanı Haluk Görgün’den NATO ve Avrupa Birliği mesajı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Avrupa Güvenlik Eylem Planı’nın (SAFE) kabul edilmesinin ardından Türkiye’nin NATO içindeki stratejik konumuna ve savunma sanayisi kapasitesine ilişkin mesajlar verdi.

355 yıllık şirket kapanıyor: Yaklaşık 10 bin çalışan işsiz kalacak

Kanada’nın 355 yıllık köklü perakende zinciri Hudson’s Bay Company, dijitalleşmenin gölgesinde kepenk indiriyor. Şirket, Pazar günü mağazalarını tamamen kapatmadan önce binlerce çalışanıyla yollarını ayıracak.

Benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar?

Brent petrol fiyatlarındaki değişimler pompaya yansırken güncel akaryakıt fiyatları merak ediliyor. BRENT PETROL NE KADAR? Brent petrol fiyatlarında ise en son litresi 60 dolara kadar düşmüştü. Brent petroldeki düşüşün akaryakıta indirim olarak …

Boykotun faturası ağır oldu: EspressoLab’in cirosunda rekor düşüş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP tarafından paylaşılan boykot listesinde yer alan kahve zinciri EspressoLab, iki aylık bölümde cirosunun yüzde 22 azaldığını açıkladı.

Trump’tan tarife freni, Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı

ABD Başkanı Trump’ın Avrupa Birliği’ne uygulanacak tarifeleri 9 Temmuz’a ertelemesi sonrası Avrupa borsaları haftaya pozitif başladı.