Spor endeksi yüzde 27,5 düştü: Borsa liginde yatırımcısına kazandıran tek kulüp Fenerbahçe

Fenerbahçe Yatırımcısına Yüzde 13,8 Kazanç Sağladı

Borsa İstanbul’da işlem gören spor kulüpleri arasında, yılın ilk yarısını yüzde 13,8 artışla tamamlayan Fenerbahçe Futbol AŞ, yatırımcısına pozitif getiri sağlayan tek şirket oldu. Spor endeksi ise aynı dönemde yüzde 27,5 değer kaybı yaşadı.

Borsa İstanbul’da spor endekslerinin performansları açıklandı. Buna göre, yılın ilk yarısında spor endeksleri yüzde 27,5 azalış kaydetti.

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor. Türk futbolunda “dört büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un borsaya açık şirketleri, 2024-2025 sezonunun 9 ayında 5,6 milyar lira zarar etti.

Geçen aylarda 4 kulüp de borsaya açık şirketlerinde bedelli sermaye artırımına giderek, elde edilen geliri Türkiye Bankalar Birliği ödemelerinde kullandı.

Analistler, spor şirketlerinin mali yapılarının kırılgan olduğunu belirterek, bu durumun hisse fiyatlarına da yansıdığını söyledi.

Sponsorluklar ve Transferler Etkili Oldu

Halka açık spor şirketleri arasında yılın ilk yarısında yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi yüzde 13,8 ile Fenerbahçe oldu.

Yılın ilk 6 ayında Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlarının hisseleri yüzde 18,4, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisseleri yüzde 43,1, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliğinin hisseleri yüzde 48 değer kaybetti.

Sponsorluk anlaşmaları ve yıl içinde gerçekleştirilen etkili transferler Fenerbahçe’nin hisselerinin değer kazanmasında etkili oldu. Analistler, yeşil sahalarda alınan sonuçların yanında yaşanan diğer gelişmelerin de hisselerin fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Haziranda En Çok Beşiktaş Kazandırdı

Spor şirketlerinin haziran ayındaki performansına bakıldığında yatırımcısına en fazla Beşiktaş’ın kazandırdığı görüldü. Bu dönemde Beşiktaş yüzde 13,8 değer kazandı. Aynı dönemde Fenerbahçe’nin hisseleri de yüzde 13 artarken, Galatasaray’ın hisseleri yüzde 8,4, Trabzonspor’un hisseleri de yüzde 30,6 değer kaybetti.

Analistler, şubat, mart, nisan ve mayıs ayında Beşiktaş hisselerinin 4 ay üst üste gerilediğini belirterek, haziran ayındaki yükselişte tepki alımlarının öne çıktığını söyledi.

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, haziran ayını 14 milyar 437 milyon 500 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe’yi 8 milyar 856 milyon lirayla Galatasaray, 8 milyar 641 milyon 847 bin 19 lirayla Beşiktaş ve 8 milyar 400 milyon lirayla Trabzonspor ve izledi. (AA)

Related Posts

İstanbul’da enflasyon hız kesmiyor: Konut zam şampiyonu

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 haziran yüzde 1,77 oranında artış gösterdi.

Bakanlık ‘Acele kodu’ verdi: 81 ilin hepsinde kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından “acele” koduyla gönderilen yazıda, Kurban Bayramı sonrası hayvan hareketlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle şap …

Ünlü ekonomistten çarpıcı faiz açıklaması! Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak?

Ekonomist Turgay Bozoğlu, Sözcü TV’de katıldığı programda Merkez Bankası’nın faiz politikasına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Bozoğlu, mevcut ekonomik göstergeler ve jeopolitik gelişmeler ışığında Merkez Bankası’nın 250 baz puanlık …

Türkiye’nin deri üreticisi iflasın eşiğinde! Mal varlıkları için flaş karar

Türkiye’de 38 yıldır faaliyet gösteren Aspells Deri Konfeksiyon iflasın eşiğine gelerek konkordato talebinde bulundu.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.

Hazine’den 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası sermaye piyasalarında 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası (sukuk) ihraç edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ihraç sonucuna ilişkin bilgi verildi. Uluslararası sermaye piyasalarında kira …