“`html
Beşiktaş Kulübü’nde Olağan Divan Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Süper Lig’in köklü takımlarından Beşiktaş Kulübü, 2024 yılı için 3. olağan divan kurulu toplantısını Hasan Arat’ın ihraç talebi üzerine düzenledi.
Başkan Adalı’dan Tahta İşlemi
Toplantıda bir konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, galip geldikleri maçların nazar değmemesi için tahtaya vurarak bu durumu simgeledi.
Serdal Adalı’nın Değerlendirmeleri
Serdal Adalı, “İki gün sonra Beşiktaşımız’ın kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. 122 yıl boyunca kulübümüzün, her zaman devlete olan bağlılığı ve kararlılığı ile öncü bir rol üstlendiğini vurgulamak isterim. Türk bayrağını armasında taşıyan, Gazi Mustafa Kemal’in emanet ettiği bir kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Adalı, toplantının aslında aralık ayında yapılması gerektiğini, fakat önceki yönetimin bunu engellediğini belirterek, “Bizim dönemimizde mali raporları zamanında görmek istiyoruz. Eğer o gün toplantı yapılsaydı, bazı konuları daha açık bir şekilde tartışma fırsatını bulabilirdik” şeklinde konuştu. Ayrıca, mevcut başkan ve önceki yönetimlere yönelik eleştirilerde bulunarak, sorunların üstünde durmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Beşiktaş’ın geçmişte yaşanan olumsuzluklar ve istifalar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Adalı, “Camiamızın artık ilüzyonlar ve algı oyunlarıyla kandırılmasına müsaade edemeyiz” dedi. Beşiktaş’a yönelik suistimalleri bitirmek için kararlı olduklarını ifade etti.
Yaşanan Borç Krizi ve Denetimler
Başkan Adalı, kulübün tarihinin en zor zamanlarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, devraldıkları dönemde 15.1 milyar TL’yi aşan bir borç yüküyle karşılaştıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl açıklanan 8.6 milyar TL’lik borcun, önceki yönetim tarafından yüzde 75 artırıldığına dikkat çekti.
“Dört yılda 13 ay gibi kısa bir süre içerisinde borç artışında büyük bir patlama gördük” diyen Adalı, mevcut gelirlerin neredeyse tamamının kullanıldığını, kulübün geleceğinin ipotek altına alındığını ifade etti.
Transfer Süreci ve Mali Durum
Ekibin, futbol takımı için tarihsel olarak en yüksek bonservis harcamalarını yaptığını belirten Adalı, ödemelerin çoğunun önümüzdeki mayıs ayından sonra başlayacağını vurguladı. Amatör branşlar için de önemli zararlara ulaşıldığını aktardı.
Adalı, kulübün bilişim sistemine yönelik saldırılara maruz kaldığını ve ilgili belgelerin savcılığa teslim edildiğini belirtti. “Bu konular üzerine dikkatle gidiyoruz,” diyerek, taraflarından birilerine suçlama yapma niyetinde olmadıklarını ifade etti.
Seçim ve Gelecek Planları
Mayıs ayında yapılacak seçimlerin kendilerini durdurmayacağını, Beşiktaş’ın menfaati gerektirdiği sürece gereken adımları atacaklarını dile getirdi. “Bu kulübün tek kuruşunu çalanın peşini bırakmayız” dedi.
Denetleme kararı aldıkları önceki yönetimin de hesap vereceği konusunu gündeme getiren Adalı, kulübü mali açıdan düze çıkarmanın yolunun gayrimenkul projeleri üretmekten geçtiğini vurguladı.
Beşiktaş, camia ve taraftarları ile bu zor süreci aşacağının garantisini verirken, geçmişte yaptığı hatalardan ders alarak geleceğe odaklanacak.
“`
More Stories
Şubatta yaklaşık 3 milyar dolar otomotiv ihracatı yapıldı
Tren seferlerinde ‘Aile Yılı’ indirimi: Yeni evli çiftlere ve ailelere özel fırsat
Erzurum’da Girişimci Destek Programı Toplantısı