İstanbul, hafta sonunu yağmurlu bir şekilde karşıladı ve gelecek hafta için merak konusu haline geldi. Pazartesi günü İstanbul’a dönmesi beklenen yağışlarla birlikte farklı bir hava dalgası da şehri etkisi altına alacak. İstanbullular, adeta iki mevsimi bir arada yaşayacaklar.
Kaynak – Hava Forum
Pazartesi günü yağışlı hava İstanbul’a geri dönüyor.

Meteoroloji Uzmanı Macit, yeni haftada kısa süreli bir geçişin ardından Türkiye’nin yeniden yağışlı havanın etkisine gireceğini belirtti. Pazartesi günü Marmara ve Ege bölgelerinde başlayacak yağışların salı ve çarşamba günleri yurt geneline yayılması bekleniyor. Yeni dalgayla birlikte bazı bölgelerde kuvvetli sağanak ve yerel fırtına riski bulunuyor. Macit, sıcaklıkların hâlâ mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve önümüzdeki haftanın ortasına kadar 3-5 derece civarında artış göstereceğini vurguladı.
Öncesinde İstanbullular iki mevsimi bir arada yaşayacaklar.

Pazartesi sabahı, sıcak ve kuru bir hava ülkemize çöl tozuyla birlikte hızlı bir şekilde giriş yapacak. İstanbul’da 27, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova’da 30 dereceye kadar sıcaklıklar görülecek. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Balkanlar’dan gelen serin hava etkili olacak ve Afrika’dan gelen sıcak hava ile karşılaşacak. Bu durum, bölgede gergin hava koşullarına yol açabilir ve fırtına hattı oluşma ihtimali bulunuyor. Pazartesi akşamı ve gecesi bazı bölgelerde yoğun yağış beklentiler arasında.