Özgül Özel’den Barış Pehlivan’ın gözaltına alınmasına tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belirttiği bilirkişiyle telefon görüşmesine cevap veren gazeteci Barış Pehlivan ve Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker gözaltına alındı. Serhan Asker Ankara’da, Barış Pehlivan ise İstanbul’da gözaltına alındı.

Gözaltılar sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu. Özgür Özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bütün Halk TV personeline geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu süreci yakından takip ediyor ve üzüntüyle karşılıyorum. Fevkalade yanlış bir durumla karşı karşıyalar yeniden. Bugün grup toplantımızda çizdiğimiz Türkiye tablosuyla örtüşmeyen bir durum yok.

Her iki Barış kardeşimin de hapishane günlerine şahitlik etmiş biri olarak bir haberi doğrulamak için gösterdikleri çabayı çok iyi biliyorum. Bir haberi kaleme aldıklarında imzalarını atmaktan çekinmeyen, meslek ahlakına ne kadar bağlı olduklarını biliyorum.

Bir görüşmenin yapıldığı, ses kaydının yayınlandığı ve soruların cevaplandığı bir durumda, kişi istemezse görüşmeyi sonlandırmak hakkına sahiptir. Sonradan gözaltına alınmaları son derece endişe verici ve basın özgürlüğü açısından kabul edilemez bir durumdur. Hukukçularımız bu konuda görevlendirildi. Ancak olumsuz bir sonuca doğru giden süreci yakından takip edeceğiz.

Related Posts

Hamas: Batı Şeria’da bir Filistinlinin darbedilerek öldürülmesi İsrail’in faşist planlarını ortaya koyuyor

Hamas, İsraillilerin Ramallah’ın kuzeyinde darbederek bir Filistinliyi öldürmesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları, terörist yaklaşımını ve Batı Şeria topraklarını yok etmeye dönük faşist planlarını ortaya koyduğu ifade edildi

Son Dakika… Mehmet Murat Çalık’ın tutukluluğuna devam kararı verildi!

Son dakika gelişmesi… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmalarda 23 Mart’ta tutuklanan ve 4 Haziran’da Silivri’deki Marmara Cezaevin’den İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık durumunun ciddiyetine rağmen tutukluluğuna devam kararı verildi.

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’da görev yapacak “Gönüllüler Koalisyonu” çevrim içi toplantısı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Ukrayna’nın askeri gücünün yeniden nasıl canlandırılabileceği ve ordunun durumunu anlamak için yapılacak keşif ziyareti gibi adımlar ile ilgili bilgiler verildi.

Bir İsrail askeri daha intihar etti! Toplam sayı 43’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. İsrail ordusundaki intihar vakaları da artarken İsrail basını Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda görev alan ve intihar eden askerlerin sayısının 43’e yükseldiğini …

Ankara’da sürpriz görüşme: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Küllliyesi’nde kabul etti.

İstanbul’da otluk yangınında sır ölüm: Gözaltı var

İstanbul’da otluk bir alanda çıkan yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemede, yanarak hayatını kaybeden bir kadının cesedine ulaşılırken eşi gözaltına alındı.