Öcalan’a ‘sayın’ ifadesi kullanan DEM Partililer hakkında suç duyurusu

Muğla’da Vatandaş DEM Partililere Suç Duyurusunda Bulundu

Muğla’da yaşayan ve hiçbir partiye mensup olmayan Haydar Güzel isimli bir vatandaş, Cumhuriyet Başsavcılığı’na DEM Partililer Bakırhan, Hatimoğulları ve Buldan hakkında suç duyurusunda bulundu. Güzel’in suç duyurusu nedeni, Meclis’te terör örgütü PKK lideri Öcalan hakkında ‘sayın’ ifadesi kullanılması üzerine yapıldı. Suç duyurusunda bulunan vatandaş, DEM Parti eş başkanları Tülay Hatimoğlulları, Tuncer Bakırhan ve DEM Partili Pervin Buldan’a karşı adli işlem talep etti.

Suç duyurusunda yer alan ifadelere göre Güzel, Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine aykırılık iddiasıyla hareket ederek, Öcalan’ın terör örgütü PKK’nın kurucusu olduğunu ve idam cezasının kaldırılmasının ardından müebbet hapis cezasına çevrildiğini belirtti. Ayrıca, Güzel Türkiye’nin kurtuluş mücadelesi ve şehitlerimizin hatırası üzerine vurgular yaparak terör örgütü liderine ‘sayın’ denmesine karşı çıktı ve DEM Partililerin terörü desteklediğini savundu.

Sade bir Türk vatandaşı olarak Gazi Meclis’te terörist başı Öcalan’a ‘sayın’ denmesine karşı çıkan Güzel, Tuncay Bakırhan, Tülay Hatimoğullan ve Pervin Buldan hakkında suç duyurusunda bulunarak DEM Partisi’nin kapatılmasını talep etti.

Related Posts

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

ABD’de Epstein tartışması: “Suç ortağı, Trump’ın başkan olmasını bekliyordu”

Pedofili milyarder Epstein’in suç ortağı Maxwell’in Florida’da tutulduğu hapishanede her şeyi kayıt altına aldığı ve her gün avukatlarıyla telefonda konuştuğu ifade edildi.

ABD ve İsrail’in ‘ölüm vakfı’

ABD-İsrail güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı”nın dağıttığı yardımları almaya gelen Filistinliler her zamanki gibi İsrail’in saldırısına uğradı. Refah’ta yardım bekleyen 32 kişi, Netzarim Kavşağı’nda ise yardım bekleyen 4 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in dün katlettiği Filistinlilerin sayısı ise 64 oldu.

Suriye hükümeti: Süveyda il merkezindeki çatışmalar sona erdi

Suriye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nureddin el-Baba, Süveyda il merkezinde günlerdir devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü, kentte süren çatışmaların sona erdiğini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın “Uyuyan Prensi” hayatını kaybetti

Suudi Arabistan kraliyet ailesinin simge isimlerinden biri olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdülaziz El Suud, tam 20 yıl süren komanın ardından hayata gözlerini yumdu. 35 yaşındaki Prens’in vefatını, babası Prens Halid bin Talal, sosyal …

Bursaspor’dan Yoğun Hazırlık

Bursaspor, yeni sezon öncesi teknik taktik çalışmalarını sürdürüyor, enerjileri yüksek.