İstanbul depremi sonrası GSM operatörleri sınıfta kaldı: Savaştaki Ukrayna’da fiyatlar daha düşük!

Marmara Denizi Depremi Sonrası GSM Operatörleri Eleştirilerin Hedefinde

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 23 Nisan 2025 Çarşamba tarihli 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’da etkili olan depremde, GSM operatörlerinin hizmetlerinin çökmesi tepkilere neden oldu. Deprem sonrası, operatörlerin hizmete devam edememesi ve yüksek fiyatlandırmalar karşısında yurttaşlar tepkilerini dile getirdi.

GSM operatörlerinin hizmet durumuyla ilgili yapılan toplantıya katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem sonrası yaşanan yoğunluk nedeniyle mevcut kapasitenin zorlandığını ve %75’in üzerinde aramalara cevap verilebildiğini belirtirken, %25’lik bir kısmın karşılanamadığını ifade etti.

Uraloğlu’nun İstanbul’daki köprülerin sağlam olduğu ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığı açıklamaları tepkilere yol açtı. Bu gelişmelerin ardından, yurttaşların GSM operatörlere olan tepkileri arttı.

Avrupa’da sunulan mobil iletişim hizmetleri, sınırsız veri paketleri ve uygun fiyatlarla kullanıcılara geniş seçenekler sunarken, Türkiye’deki durumun çok farklı olduğu belirtiliyor. Türkiye’deki operatörlerin yüksek fiyatlar ve sınırlı paket seçenekleri sunmasına karşın Avrupa’da daha uygun fiyatlarla geniş hizmet yelpazesi bulunuyor. Bu durum, yurttaşlar arasında memnuniyetsizliğe neden oluyor ve operatörlerin hizmet kalitesi giderek eleştiriliyor.

Avrupa’da ve Türkiye’deki GSM Operatörleri ve Paketleri Karşılaştırması

Avrupa:

  • İngiltere (O2.UK)
    • Paket: Sınırsız VERİ (5G destekli)
    • İçerik: Sınırsız GB, dakika ve mesaj
    • Fiyat: İlk 6 ay aylık £16, sonrasında £32
  • Ukrayna (Kyivstar)
    • Paket: Sınırsız Mobil İletişim
    • İçerik: Sınırsız mobil internet
    • Fiyat: 350 Ukrayna Grivnası
  • Almanya (O2)
    • Paket: Sınırsız Öneri
    • İçerik: 5G ile maksimum 15 Mb/sn hızda sınırsız GB
    • Fiyat: 24,99 Euro
  • Fransa (Orange.fr)
    • Paket: 120 GB 5G
    • İçerik: Sınırsız arama, mesaj ve resimli mesaj + 120 GB internet
    • Fiyat: 24,99 Euro, 18-26 yaş arası için 14,99 Euro

Diğer avantajlı seçenekler arasında, Three UK’in sınırsız veri paketi, Freenet FUNK’ın esnek kullanım imkanı ve O2 Free Unlimited Max’in yüksek hızlı internet seçeneği yer alıyor.

Türkiye:

Türkiye’de üç büyük GSM operatörü hizmet veriyor ancak hiçbirinde düşük fiyatlarla sınırsız internet paketi bulunmuyor.

A Şirketi, “Cepte Fırsat” tarifelerinde farklı limitlerde internet, dakika ve konuşma imkanları sunarken, B ve C Şirketleri de benzer paketlerle hizmet veriyor ancak sınırlı GB ve yüksek fiyatlar dikkat çekiyor.

Türkiye’de aylık 120 GB internet paketi sunulmazken, Avrupa’da bu tarz sınırsız veya yüksek GB seçenekleri bulunuyor.

Türkiye’de sınırsız internet paketi bulunmaması, yurttaşların kota aşımı durumlarında yüksek faturalar ödeyebileceği endişesini artırıyor ve iletişim hakkının sınırlanmasına neden olabiliyor.

Sonuç olarak, Türkiye’deki GSM operatörlerinin sunduğu hizmet ve fiyatlandırma politikaları, Avrupa standartlarının gerisinde kalıyor. Avrupa’da uygun fiyatlarla sınırsız veri paketlerine erişilebilirken, Türkiye’de yüksek ücretler karşılığında sınırlı hizmetler sunuluyor.

Related Posts

İstanbul’da ekmeğe zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

İstanbul Ticaret Odası, kent genelinde uygulanacak yeni azami ekmek fiyat tarifesini onayladı. Yeni düzenlemeyle birlikte 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 20 artışla 15 TL’ye çıktı.

Bursa’daki dev fabrikadan kötü haber : Otomobil üretimine ara verecek

Otomotivin öncülerinden TOFAŞ, üretime ara verdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamada, Bursa’daki üretim tesisinde 28 Temmuz – 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında üretim yapılmayacağı ifade edildi. Üretime geçici …

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Son dakika! Sigaraya zam geldi

emmuz ayının başından bu yana sigara gruplarına peş peşe zam gelirken, bugün itibarıyla bir sigara grubuna daha fiyat artışı yansıdı. Philip Morris grubu da sigara fiyatlarına zam yapan firmalar arasına katıldı. ZAMMI TBYD BAŞKANI DUYURDU Tekel …