İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

Erdoğan Macron’un parmağını tuttu, bırakmadı! Rus vekilden dikkat çeken yorum…

Rus Milletvekili Andrey Kolesnik, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu’nun Altıncı Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında yaşanan diyaloğu …

Erdoğan ‘PKK’ eleştirilerini hedef aldı

GENÇFEST’te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘terörsüz Türkiye’ olarak nitelendirilen süreci eleştirenleri hedef aldı. Erdoğan, bazı televizyon programlarında ve köşe yazılarında PKK’nın fesih ve silah bırakma kararından rahatsız olunduğunu savundu.

Savaş uçağı denize düştü, pilot son anda kurtuldu

Ukrayna Hava Kuvvetleri, bir F-16 savaş uçağının Cuma sabahı olağan dışı bir durum sonrası düştüğünü duyurdu. Pilotun güvenli şekilde atladığı kazanın Rusya ile bağlantılı olmadığı belirtilirken, olay tüm yönleriyle soruşturuluyor.

Çad’da çiftçilerin hayvan otlatma kavgası savaşa döndü: 35 çiftçi öldü

Çad’da çiftçiler arasında çıkan çatışmada 35 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

‘Devlet Bahçeli entübe edildi’ demişti… Can Ataklı hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemi

MHP lideri Bahçeli’nin entübe edildiğini ileri sürdüğü paylaşımı nedeniyle gazeteci Can Ataklı hakkında, 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

‘Ucuz kopya’ sanılmıştı: Nadir nüshalardan olduğu anlaşıldı

Harvard Üniversitesi koleksiyonunda “ucuz kopya” zannedilen Magna Carta belgesinin, 1300 yılına ait nadir nüshalardan biri olduğu ortaya çıktı. Bu tarihi keşif, İngiliz hukuk sistemine dair önemli ipuçları taşıyor.