Ekmek zammı mahkemeden döndü: Fiyatlar düşüyor

Samsun’da Ekmek Fiyatları İptal Edildi: Ekmekler Yeniden 10 TL Olacak

7 Şubat’ta Samsun’da ekmek fiyatlarına yapılan zam tartışması son buldu. Önceden 210 gramı 10 TL’den satılan ekmek, 12,5 TL’ye yükseltilmişti. Ancak Samsun Valiliği tarafından yapılan itiraz sonucunda mahkeme, zammı iptal ederek, ekmeklerin eski tarifeden satılmasına karar verdi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahkeme kararının ardından ekmek fiyatlarının tekrar 10 TL’ye düşeceğini belirtti. Güler, “Eskiden 200 gram ekmek 12,5 TL’den satılıyordu. Valilik itiraz etmişti ve mahkeme zammı iptal etti. Bundan sonra ekmekler, geçen senenin tarifesine göre 210 gramı 10 TL’den satılacak. Ancak ilerleyen dönemde tekrar toplanıp, yeni fiyat talebinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Related Posts

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: TTB montaj süresi uzatıldı

Akaryakıt istasyonlarında taşıt plakalarının otomatik tanınmasını sağlayan UTTS’ye geçiş sürecinde, vergi mükelleflerine TTB montajı için ek süre tanındı. Başvurular 2 Haziran’a kadar yapılabilecek, montaj süresi ise 30 Haziran 2025’e uzatıldı.

Dev banka resmen açıkladı: Ankara’ya taşınacak

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem vatandaşlarda korku yaratırken beklenen büyük Marmara depreminin gerçekleşme ihtimaline karşılık özel şirketler de hazırlıklara başladı. İstanbul merkezli QNB Türkiye de olası afetlerde iş sürecini devam …

Doğuş Otomotiv’de ilk çeyrekte kritik tablo: Satışlar düştü, kar yüzde 86 geriledi

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş., 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında kritik tablo ortaya çıktı. Şirketin net dönem karı yüzde 86 oranında eriyerek 576,8 milyon liraya geriledi.

Musul’da TIR krizi: Anlaşma imzalanmasına rağmen ticaret yavaşlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak’ın TIR Sözleşmesi’ni uygulamaya koymasına rağmen sınırda mühürlenen Türk araçlarının Musul’da tekrar kontrole tabi tutulduğunu belirterek, bu uygulamanın ticaret akışını yavaşlattığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi salon toplantılarıyla düzelmez

İktisatçı Prof. Dr. Işın Çelebi, Türkiye’yi şöyle özetledi: “Verimliliği cezalandıran bir yapı var. Döviz kazandırmak ve döviz kredisi kullanmak suç haline gelmiş. Enflasyon içinde durgunlukla karşı karşıyayız. Ekonomi adeta kayıt dışı için yönetiliyor.”

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.