Dervişoğlu: TÜSİAD’ın hatası konuşmak değil, geç kalmaktır

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu hem TÜSİAD’a hem de yapılan açıklamalrın ardından başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi . Dervişoğlu, “Genç teğmenler bir yemin eder, darbe korkusu sarar.Sanatçılar açıklama yapar, darbe korkusu sarar. TÜSİAD bunları söyleme hakkına sahiptir. TÜSİAD’ın hatası konuşmak değil, geç kalmaktır.” diye konuştu.

İmrali heyetinin görüşmelerine de tepki gösteren Dervişoğlu, “Haftalardır Kuzey Irak’taki aşiret yapılanmasından, sözde çözüm süreci ile ilgili olarak danışmanlık hizmeti ve icazet almaktadırlar. Kadere bak, kimler kimlerle beraber. İşte biz buradayız. Türk milletinin yanında ve onun kalbindeyiz. Hepiniz bir, biz ise tekiz. Hodri Meydan.” dedi.

VERGİ SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

Ülkenin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmeler yapan Dervişoğlu, Türkiye’nin 2024 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi sonuçlarına göre, 180 ülke arasında 107. sırada olduğunu, bu iktidar döneminde yolsuzluğun sıradanlaştığını savundu.

Dervişoğlu, 2024’te gelir ve kazanç üzerinden alınan dolaysız vergilerin yaklaşık 2,5 trilyon liranın bu oranın üçte ikisinin gelir vergisi, üçte birinin ise şirket, holding ve bankalardan tahsil edilen kurumlar vergisi olduğunu kaydetti.

Related Posts

ABD’de Epstein tartışması: “Suç ortağı, Trump’ın başkan olmasını bekliyordu”

Pedofili milyarder Epstein’in suç ortağı Maxwell’in Florida’da tutulduğu hapishanede her şeyi kayıt altına aldığı ve her gün avukatlarıyla telefonda konuştuğu ifade edildi.

ABD ve İsrail’in ‘ölüm vakfı’

ABD-İsrail güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı”nın dağıttığı yardımları almaya gelen Filistinliler her zamanki gibi İsrail’in saldırısına uğradı. Refah’ta yardım bekleyen 32 kişi, Netzarim Kavşağı’nda ise yardım bekleyen 4 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in dün katlettiği Filistinlilerin sayısı ise 64 oldu.

Suriye hükümeti: Süveyda il merkezindeki çatışmalar sona erdi

Suriye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nureddin el-Baba, Süveyda il merkezinde günlerdir devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü, kentte süren çatışmaların sona erdiğini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın “Uyuyan Prensi” hayatını kaybetti

Suudi Arabistan kraliyet ailesinin simge isimlerinden biri olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdülaziz El Suud, tam 20 yıl süren komanın ardından hayata gözlerini yumdu. 35 yaşındaki Prens’in vefatını, babası Prens Halid bin Talal, sosyal …

Bursaspor’dan Yoğun Hazırlık

Bursaspor, yeni sezon öncesi teknik taktik çalışmalarını sürdürüyor, enerjileri yüksek.

Erdoğan, Gençlerle Sigaraya Karşı Mücadele Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençler ve sporcularla bir araya geldiği programda ilk kez karşılaştığı Beşiktaşlı futbolcu Tayyip Talha Sanuç’a, “Tayyip sen misun? Ben de televizyonlarda Tayyip, Tayyip diye birisini duyuyorum ama nereden çıktı bu Tayyip diyorum.