Burdur Valiliği ‘ekmeğe kısıtlama’ iddialarına yanıt verdi

Burdur Valiliğinden Ekmek Fiyatları Açıklaması

Burdur Valiliği, sosyal medya ve internet haber sitelerinde yer alan “22 fırın tarafından Burdur’da ekmeğe kısıtlama kararı” haberlerine yönelik bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, ekmek ve simit azami fiyat tarifelerinin ticaret ve sanayi odaları yönetim kurulu tarafından oluşturulan yerel heyet tarafından belirlendiğini ve Ticaret Bakanlığı onayı ile yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda 4 Aralık 2024’te Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmayan yeni fiyat tarifesi teklifinin yeniden gözden geçirilerek Bakanlığa iletilmesinin talep edildiği ifade edildi.

Komisyon tarafından alınan 9 Ocak kararının beyaz ekmek ve simit dışındaki 32 farklı unlu mamulde fiyat artışına izin verilmemesi yönünde olduğu belirtildi. Açıklamada, “Enflasyonla mücadele kapsamında halkımızın ekmeği ile oynanmasına ve fahiş fiyat artışlarına asla izin verilmeyecektir” denildi.

Related Posts

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Kağıt fabrikasında yangın faciası! 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Tayland’da bir kağıt fabrikasında çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybederken 26 kişi yaralandı. İki kişinin ise kayıp olduğu kaydedildi.

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Son dakika… Yücel Erten de gözaltına alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten de gözaltına alındı.

Trump göçmenler için gözünü kararttı! Piton ve timsahlarla dolu gözaltı adası açıyor

Trump, kaçak göçmen politikası doğrultusunda timsah ve pitonlarla dolu eski askeri hava üssünü gözaltı adası olarak açmayı planlıyor.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.