Bu yüzden mi oldu? Washington’da 67 kişinin canını alan kazada yeni detay

Reagan Ulusal Havalimanı’ndaki hava trafik kontrol kulesinde, Çarşamba akşamı Amerikan havayolları uçağı ile askeri helikopterin havada çarpıştığı sırada yeterli personelin olmadığı ortaya çıktı.

Hükümetin yayınladığı raporda, çarpışmanın yaşandığı sırada kulede dört kişinin yürütmesi gereken işlerin yalnızca iki kişi tarafından yapıldığı belirtildi.

Hükümet raporuna göre, helikopter ve uçaktaki tüm yolcular hayatını kaybetti. 67 kişinin cenazelerine ulaşma çabaları sürüyor.

Yetkililer, kuledeki personel sayısının günün o saatinde ve Washington üzerindeki hava trafiği yoğunluğu göz önüne alındığında “normal” seviyede olmadığını vurguladı.

İKİ KİŞİNİN GÖREVİNİ, BİR KİŞİ YAPTI

Çarpışma, yerel saatle 20:50 civarında meydana geldi ve Perşembe akşamına kadar kesin nedeni açıklığa kavuşmadı.

Ancak, bölgedeki hava sahasının aşırı kalabalık olduğu ve son yıllarda çok sayıda tehlikeli kazanın kıl payı atlatıldığı ifade edildi.

Çarşamba günkü çarpışmadan yalnızca 24 saat önce, başka bir uçak, bir helikopterle çarpışmamak için inişini son anda iptal etmek zorunda kalmıştı.

Olay sırasında, kulede genellikle 21:30’a kadar çalışan helikopter kontrolörü pozisyonu, yerel kontrolör pozisyonuyla birleştirilmişti.

Rapora göre, bu tür görevlerin birleştirilmesi, hava trafiğinin yoğun olduğu zamanlarda hava kontrolörleri için ek zorluklar yaratabiliyor.

Uçaklar ve helikopterler farklı radyo frekansları kullanıyor ve bu iki ayrı aracın tipinin pilotları, kuleyle iletişim halinde olsalar bile birbirlerini duyamayabiliyor.

NİHAİ SONUÇ İÇİN, ZAMAN GEREK

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) yetkilileri, soruşturmanın her yönüyle ele alınacağını ancak nihai sonuca ulaşmanın aylar sürebileceğini açıkladı.

Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında, yetkililer hava trafik kontrolörlerinin kazadaki rolünün detaylı bir şekilde inceleneceğini belirtti.

Ancak uzmanlar, bu kazanın nasıl gerçekleştiğine dair bir yanıtın ne zaman açığa çıkacağının belirsiz olduğunu ifade etti.

Related Posts

Suriye hükümeti: Süveyda il merkezindeki çatışmalar sona erdi

Suriye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nureddin el-Baba, Süveyda il merkezinde günlerdir devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü, kentte süren çatışmaların sona erdiğini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın “Uyuyan Prensi” hayatını kaybetti

Suudi Arabistan kraliyet ailesinin simge isimlerinden biri olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdülaziz El Suud, tam 20 yıl süren komanın ardından hayata gözlerini yumdu. 35 yaşındaki Prens’in vefatını, babası Prens Halid bin Talal, sosyal …

Bursaspor’dan Yoğun Hazırlık

Bursaspor, yeni sezon öncesi teknik taktik çalışmalarını sürdürüyor, enerjileri yüksek.

Erdoğan, Gençlerle Sigaraya Karşı Mücadele Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençler ve sporcularla bir araya geldiği programda ilk kez karşılaştığı Beşiktaşlı futbolcu Tayyip Talha Sanuç’a, “Tayyip sen misun? Ben de televizyonlarda Tayyip, Tayyip diye birisini duyuyorum ama nereden çıktı bu Tayyip diyorum.

Kaza Sonucu Hayatını Kaybeden Vali İçin Tören Düzenlendi

Eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, trafik kazasında hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığında tören yapıldı.

Rick Van Drongelen, yeni sezon için umutlu!

Samsunspor’un savunma oyuncusu Rick Van Drongelen açıklamalarda bulundu.