Beyaz Saray’dan İran açıklaması: Görüşmeler çok pozitifti

ABD ve İran Arasındaki Görüşmeler Pozitif Geçti

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi’nin ev sahipliğinde İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin oldukça olumlu ve yapıcı geçtiği belirtilerek, Witkoff’un Arakçi’ye, Başkan Trump’ın ‘iki ülke arasındaki meselelerin diyalog ve diplomasiyle’ çözülmesi talimatını ilettiği ifade edildi.

Açıklamada, tarafların bir araya gelerek karmaşık meseleleri ele alacakları ve doğrudan iletişimin her iki taraf için de faydalı olacağı vurgulandı. Yapılan açıklamada, tarafların 19 Nisan’da tekrar bir araya geleceği belirtildi.

Related Posts

NYT’den Netanyahu’ya yanıt: Bağımsız gazeteciler olarak kamu yararı için hayati önem arz eden bilgileri paylaşma sorumluluğuna sahibiz

NYT’den Netanyahu’ya yanıt: Bağımsız gazeteciler olarak kamu yararı için hayati önem arz eden bilgileri paylaşma sorumluluğuna sahibiz

Şehir Rehberi

Anadolu’dan İstanbul’a sanat köprüsü İstanbul Modern’in hayata geçirdiği eğitim programı “Sanat Yolunda”, ilk yılını başarıyla tamamladı. Anadolu’daki güzel sanatlar mezunlarına yönelik düzenlenen program kapsamında Nevşehir, Mardin, Trabzon ve Van …

Erdoğan’ın konuşması ‘tarihi’ çıkmadı, sosyal medya ti’ye aldı: ‘Dağ fare doğurdu…’

Terör örgütü PKK’nin sembolik silah bırakma sürecinin başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tarihi” denilen konuşmasını bu sabah yaptı. Erdoğan’ın “tarihi” olması beklenen konuşması, kamuoyu tarafından “tarihi” bulunmadı. Söz konusu konuşmaya ilişkin sosyal medyada sosyal medya kullanıcıları, siyasiler ve gazetecilerden peş peşe yorum geldi.

Hamas: Batı Şeria’da bir Filistinlinin darbedilerek öldürülmesi İsrail’in faşist planlarını ortaya koyuyor

Hamas, İsraillilerin Ramallah’ın kuzeyinde darbederek bir Filistinliyi öldürmesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları, terörist yaklaşımını ve Batı Şeria topraklarını yok etmeye dönük faşist planlarını ortaya koyduğu ifade edildi

Son Dakika… Mehmet Murat Çalık’ın tutukluluğuna devam kararı verildi!

Son dakika gelişmesi… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmalarda 23 Mart’ta tutuklanan ve 4 Haziran’da Silivri’deki Marmara Cezaevin’den İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık durumunun ciddiyetine rağmen tutukluluğuna devam kararı verildi.

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’da görev yapacak “Gönüllüler Koalisyonu” çevrim içi toplantısı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Ukrayna’nın askeri gücünün yeniden nasıl canlandırılabileceği ve ordunun durumunu anlamak için yapılacak keşif ziyareti gibi adımlar ile ilgili bilgiler verildi.