Bahçeli’den Binali Yıldırım’ın “Vatandaşlık tanımı gözden geçirilebilir” sözlerine tepki

Türk Vatandaşlık Tanımı Hakkında Çıkan Tartışmalar

Son Başbakan ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşlık tanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Anayasa’daki tanıma göre, Türkiye’ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk olarak kabul ediliyor. Ancak, bu tanımın sadece etnik kökeni vurgulamak için değil, bir millet kimliğini belirlemek amacıyla yapıldığını belirtti.

Yıldırım, ülkede bin yıldır var olan farklı etnik grupların varlığına da dikkat çekerek, yeni anayasada vatandaşlık tanımının gözden geçirilebileceğini ifade etti. Bu sayede, etnik kimlikleri öne çıkarmak yerine, vatandaşlığın ön plana çıkarılabileceğini dile getirdi.

Bu açıklamaların ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” süreci için yeni bir mesaj yayımlayarak, Yıldırım’ın sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, Türk vatandaşlığı tanımının tartışmaya açılmasını eleştirerek, melezleşmiş bir millet yapısının dayatılmasını reddetti.

Yıldırım’ın bu açıklamalarına ilk tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan gelmişti. Yıldız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un bir paylaşımını alıntılayarak, vatandaşlığın birey ve devlet arasındaki hukuki bağı ifade ettiğini vurgulayarak, söz konusu tartışmalara eleştirel yaklaşmıştı.

Related Posts

Yaz kampını sel bastı: 20 çocuk kayıp

ABD’nin Teksas eyaleti şiddetli yağışlar nedeniyle kabusu yaşıyor. Yağış sonrası meydana gelen selde en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Teksas’ta selden en fazla etkilenen yerlerden Kerr County’de şu ana dek 24 kişinin cansız bedenine …

Son Dakika… İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

İsrail’in borazanı BBC: Yüzlerce çalışan işgalcilere nasıl hizmet edildiğini itiraf etti

İngiltere devletinin resmi yayın organı BBC’nin 100’den fazla çalışanı ve 300 medya profesyoneli, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikasının taraflı olduğunu belirten bir mektup yayınladı. BBC yönetimine hitaben kaleme alınan açık mektupta, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikası eleştirilirken İsrail hükümetine nasıl hizmet ettiği anlatıldı.

Cemil Tugay’dan partisinden istifa edeceği iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medyada çıkan “CHP’den istifa edecek” iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Tugay, “Bu söylentiler art niyetlidir. Ben halktan kopmamış bir Cumhuriyet Halk Partiliyim” dedi.

Rusya: Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesisleri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesislere uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurdu.