Avrupa Birliği, ticarette anlaşmayı tercih ediyor

Costa, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile birlikte Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek AB-Kanada Liderler Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

AB ve Kanada’nın benzer düşünen, güvenilir müttefik olduklarını belirten Costa, iklim eylemi ve dijital alanlarda da yakın işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

Costa, “AB ve Kanada, ticaret anlaşmalarının gümrük vergilerinden daha iyi olduğunu açık biçimde kanıtlıyor. Ticaretimiz 2017 yılında yapılan ticaret anlaşmasından bu yana yüzde 60 arttı.” dedi.

von der Leyen de “Ticaret çok faydalı olabilir ve kazan-kazan durumuna yol açabilir.” ifadesini kullandı. AB ve Kanada’nın yakın müttefik ve güvenir dost olduklarının altını çizen von der Leyen, Kanada’nın G7 başkanlığında Ukrayna’ya destek, ekonomilerin karbondan arındırılması, rekabet gücünün artırılması ve ticari konuları ele alacaklarını anlattı.

Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması’nın (CETA) ticaretin iki tarafa da fayda sağladığını kanıtladığına işaret eden von der Leyen, “CETA ile iki taraf arasındaki ticaret ve yatırımlar yüzde 66 arttı.” değerlendirmesinde bulundu.

Trudeau ise “CETA’nın imzalanmasıyla Atlantik’in her iki yakasında binlerce iş ve muazzam refah sağlandığını gördük.” diye konuştu. Bu dönemde ticari konuları daha fazla konuşacaklarını aktaran Trudeau, özellikle güvenli ortaklara yöneleceklerine vurgu yaptı.

Related Posts

Bingöl’de Oto Galericiler Sitesi Toplantısı

Bingöl’de Oto Galericiler Sitesi için istişare toplantısı yapıldı, proje süreci değerlendirildi.

Banka hesabınızı hemen kontrol edin! Ödemeler yatmaya başladı

Bakanlık destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yatan miktarı açıkladı.

Haluk Görgün: IDEF-2025’e 96 ülke katılacak

SAVUNMA Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı-2025’in (IDEF) salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacağını söyledi.

Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları: ‘Müteahhitler Yolunacak Kaz Olarak Görülüyor’

İzmir’in Menderes Belediyesi’nde müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları gündeme geldi. Bir iş insanı, rüşvet talebiyle ilgili ses kaydıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Menderes’teki inşaat ruhsat süreçlerinde rüşvet alındığını iddia eden Karakaya, belediye yetkililerinden yardım istedi.

Schengen Vizesinde Kolaylık

Bakan Bolat, AB’nin vize süreçlerinde sağladığı kolaylığı duyurdu, ticari faaliyetlere katkı bekleniyor.

Altın Kaplamalı Seramik Vazo 3 Milyon Lira

Nevşehir’de üretilen 150 santim boyundaki altın kaplama vazonun fiyatı 3 milyon lira.