Atatürk’ün Antalya ziyaretinin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği Antalya’ya ikinci gidişine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Atatürk’ün askerleri teftiş edip selamladığı görüntünün 10 Şubat 1931 gününe ait olduğu tahmin ediliyor.

DHA’nın haberine göre Atatürk’ün fotoğraf ve videolarının arşivini yapan Ali Taner Tümer, görüntüleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10 Kasım’daki Atatürk’e özel hazırladığı 1 dakika 16 saniyelik videonun içinde bulduğunu söyledi. Tümer, uzun yıllardır Atatürk’ün fotoğrafları ve görüntüleri üzerine çalıştığını, tam tarihli bulabildiği her görüntüyü ve fotoğrafı arşivlediğini söyledi. Görüntünün fotoğraf hali 19 Şubat 1931 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alıyor.

ANTALYA ZİYARETİ

Atatürk, Antalya’ya ilk ziyaretini 6 Mart 1930’da yaptı. Atatürk’ün Antalya’yı ikinci ziyareti 26 Ocak 1931 tarihinde başladığı yurt gezisinin bir parçası dahilinde geçekleşti. Seyahati, 1929 dünya buhranı ve Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kapatılması sonuçlarını uzman bir heyetle yerinde tetkik etmek ve yapılması gerekenleri tespit edilmek üzere yapılmıştı. Atatürk’ün Antalya’ya üçüncü gelişi ise 18 Şubat 1935 tarihindeydi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Yeni Alman hükümetinin ilk icraatı, sınırları kapamak oldu

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınırda belgesiz göçmenlerin geri çevrilmesi talimatını verdi. 2015’teki Merkel politikasını rafa kaldıran bu adım, sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

Muğla’daki Zeytinlik ve Orman Arazileri Satışa Çıkarıldı, İYİ Partili Ergun Tepki Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’da satışa çıkarılan 39 orman ve zeytinlik arazinin satışına İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün tepki gösterdi.

İsrail, Gazze’de her gün katliamlarına bir yenisini ekliyor

Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerine desteğiyle Gazze’de bombardımanı sürdüren İsrail, bölgede katliamlarına her gün yenisini ekliyor. Sivillerin sığındığı çadırları ve okulları bombalayan İsrail tüm dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam …

Trablus’tan Türkiye’ye giriş yapacak! Nefes almak bile zorlaşacak

Trablus üzerinden gelen çöl tozlarının, bugün öğleden itibaren Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.