ATASEM ‘den kadınlara geri dönüşüm ürünleri kursu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ATASEM Kadınları Üretime Teşvik Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ATASEM meslek eğitim kursları aracılığıyla kadınların üretime katkısını arttırıyor. Kadınlar el becerilerini geliştirerek yeni meslekler kazanıyor ve ev ekonomilerine destek oluyor. Elmalı ATASEM’de Halk Eğitim işbirliğiyle düzenlenen kurslarda ise kullanılmayan, eskiyen ve kırılan ev eşyaları kadınların hünerli ellerinde sanat eserlerine dönüşüyor.

Elmalı ATASEM Kurslarına Yoğun İlgi

Elmalı ATASEM kurslarına vatandaşlardan yoğun ilgi gösterildiğini belirten Birim Sorumlusu Elvan Yılmaz, “Vatandaşlarımıza en iyi eğitimleri sunmak için talepler doğrultusunda kurslarımızı düzenlemeye devam ediyoruz. Geri dönüşüm projeleriyle kadınlarımıza sanat eserleri üretme imkanı sağlıyoruz” dedi.

  • Kabak oyma ve boyama
  • Rattan sepet örücülüğü
  • Tepsi boyama
  • Ahşap işleme
  • Yağlı boya tablo eğitimleri

İlgililere verilen çeşitli eğitimler arasında yer almakta. Rukiye Canbolat, geri dönüşüm odaklı kurslarında eski eşyaların değerlendirilmesini öğreterek kursiyerlere sanat eserlerine dönüştürme fırsatı sunduklarını ifade etti. Elmalı ATASEM’de verilen eğitimlere katılan kursiyerlerin ürettikleri ürünler ise büyük beğeni topluyor.

ATASEM Kursları Terapi Gibi

Emekli Öğretmen Hikmet Anteplioğlu, ATASEM kurslarını terapi gibi gördüğünü belirterek, “Burada yeni arkadaşlıklar kurarak elimizdeki eski eşyaları değerlendirme fırsatı buluyoruz. Büyükşehir Belediyemize bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Ayrıca katılımcı Ayşe Ayhan, kursların kadınlar için önemine vurgu yaparak, “ATASEM kursları bize meslek edinme fırsatı sunuyor. Eski eşyaları geri dönüştürerek değerlendiriyoruz. Bu kurslar sayesinde sosyalleşme imkanı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yapay zekayı kullanarak İzmir’i çocuk gözüyle anlattılar

İzmir’de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İçerik Geliştirme Ekibi Robokod ‘Hayalden Kitaba: Düşlerini Kodlayan Çocuklar Atölyesi’ projesi kapsamında Buca 30 Ağustos Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencileri, İzmir ile ilgili hikayeler yazıp yapay zeka araçlarını kullanarak içeriklerini dijital formata dönüştürdü. ‘İzmir’in Hikayeleri’ başlığı altında bir e-kitapta toplanan hikayelerin, çocukların hayal gücüyle kaleme alındığını söyleyen proje koordinatörü Gürnüş Öztürk, “Çocuk gözüyle İzmir’i yazdılar. Türkiye’nin, belki dünyanın herhangi bir yerinden İzmir’i diğer çocuklar, çocuk gözüyle okuyabilecek” dedi.

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

23 Nisan’da Minik Eller Zeytin Fidanı Dikti

Minik eller 23 Nisan için zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu BALIKESİR – Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri, zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu …

Türkiye Rafting Şampiyonası’nda İkinci Gün Heyecanı

– Türkiye Rafting Şampiyonası’nın ikinci gününde de heyecan doruktaydı BAYBURT – Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bayburt’ta düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci gün etkinlikleri, renkli görüntülere …

Boşanmalardaki Artışın Nedeni: Anlaşılmayan Beklentiler

Anlaşılmayan beklentiler boşanmaları artırdı Aile Danışmanı Selver Yazıcı: “Boşanan insanların birbirini tanımadan ve beklentilerini anlamadan evlilik kurduklarını anlıyoruz” “2023’te 173 bin olan boşanma sayısı 2024’te 187 bin oldu” “Boşanmaların …

Minikler Nüfusmatik’i Tiyatro ile Tanıttı

Afyonkarahisar’da minikler ‘Nüfusmatik’i tiyatro ile tanıttı AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Aziziye İlköğretim Okulu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir