Asgari ücret kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı

4857 sayılı İş Kanunu’nun 39’uncu maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 522’nci maddesi gereğince, iş sözleşmesiyle çalışan ve bu kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin asgari ücretini belirleme görevini üstlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 10 Aralık’ta başladığı çalışmaların 24 Aralık’a kadar sürdürdüğü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gerçekleştirilen dört toplantı sonucunda, milli seviyede tek asgari ücret tespitine, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin 1 Ocak – 31 Aralık 2025 arasında 866,85 lira olarak belirlendiği kararın 1 Ocak 2025’te yürürlüğe gireceği ve işçi temsilcisinin son toplantıya katılmamasına rağmen katılanların oybirliği ile karar alındığı açıklandı. Kararın gerekçesinde ise şu ifadelere yer verildi:

  • Asgari ücret, ödenmesi zorunlu olan en düşük ücrettir ve pazarlık ücreti değildir.
  • Asğari Ücret Yönetmeliği’ne uygun olarak, işçilerin geçim şartları ve enflasyon hedefi gibi faktörler dikkate alınarak belirlenmiştir.

2025 yılında asgari ücret 22 bin 104 lira olacak.

Related Posts

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Türkiye’nin birinci partisi bugün Cumhuriyet Halk Partisi’dir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Türkiye’nin birinci partisi bugün Cumhuriyet Halk Partisi’dir

Yaz kampını sel bastı: 20 çocuk kayıp

ABD’nin Teksas eyaleti şiddetli yağışlar nedeniyle kabusu yaşıyor. Yağış sonrası meydana gelen selde en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Teksas’ta selden en fazla etkilenen yerlerden Kerr County’de şu ana dek 24 kişinin cansız bedenine …

Son Dakika… İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

İsrail’in borazanı BBC: Yüzlerce çalışan işgalcilere nasıl hizmet edildiğini itiraf etti

İngiltere devletinin resmi yayın organı BBC’nin 100’den fazla çalışanı ve 300 medya profesyoneli, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikasının taraflı olduğunu belirten bir mektup yayınladı. BBC yönetimine hitaben kaleme alınan açık mektupta, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikası eleştirilirken İsrail hükümetine nasıl hizmet ettiği anlatıldı.

Cemil Tugay’dan partisinden istifa edeceği iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medyada çıkan “CHP’den istifa edecek” iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Tugay, “Bu söylentiler art niyetlidir. Ben halktan kopmamış bir Cumhuriyet Halk Partiliyim” dedi.