Open AI CEO’su Altman: ChatGPT tüm hayatınızı hatırlayacak

Altman: ChatGPT Hayatınızdaki Her Şeyi Bilip Hatırlayan Bir Model Olacak

Etkinlikte bir katılımcının, ChatGPT’nin gelecekte nasıl daha kişisel hale gelebileceğini sorması üzerine Altman, nihai hedeflerinin “hayatınızdaki her şeyi bilen ve hatırlayan bir model” olduğunu söyledi

“TÜM HAYATINIZ MODELİN İÇİNDE”

Techcrunch’un haberine göre Altman bu vizyonu şu sözlerle açıkladı: “Trilyonlarca token’lık bağlam kapasitesine sahip çok küçük bir akıl yürütme modeli hayal edin. Bu modele hayatınızın tamamını yüklüyorsunuz. Hayatınızdaki her konuşma, okuduğunuz her kitap, her e-posta, baktığınız her şey orada. Üstelik diğer veri kaynaklarınızla da bağlantılı. Ve hayatınız bu bağlamın içine sürekli olarak ekleniyor.” Altman ayrıca, bu sistemin yalnızca bireyler için değil, şirketler için de geçerli olacağını söyledi: “Şirketinizin tüm verileri için de aynı şeyi yapabilirsiniz.”

GENÇLER CHATGPT’Yİ HAYAT REHBERİ GİBİ KULLANIYOR

Altman’ın açıklamaları, genç kuşakların yapay zekâyı nasıl benimsediğini de gözler önüne serdi. Üniversite öğrencilerinin ChatGPT’yi bir işletim sistemi gibi kullandığını belirten Altman, bu kullanıcıların dosya yüklediklerini, veri kaynaklarını bağladıklarını ve bu verilerle karmaşık istemlerde bulunduklarını söyledi.

Altman’a göre bu kullanıcılar, hayatlarında önemli kararları bile ChatGPT’ye danışmadan almıyor. “Kaba bir genelleme yapmak gerekirse; yaşlılar ChatGPT’yi Google yerine kullanıyor. 20’li ve 30’lu yaşlardakiler ise bir hayat danışmanı gibi yaklaşıyor.”

MÜKEMMEL BİR GELECEK Mİ?

Altman’ın çizdiği tablo heyecan verici: Aracınızın bakımını otomatik planlayan, düğün seyahatinizi organize eden, sevdiğiniz kitap serisinin bir sonraki cildini önceden sipariş eden bir yapay zekâ asistanı.

Ancak bu kadar kapsamlı ve kişisel veriye sahip bir sistemin bir büyük teknoloji şirketi tarafından kontrol edilmesi, birçok kişiyi tedirgin ediyor. Google’ın zamanında benimsediği “kötü olma” mottosuna rağmen tekelleşme ve rekabet yasalarını ihlal etmekten ABD’de suçlu bulunması, teknoloji devlerinin her zaman güvenilir davranmadığını gösteriyor.

Yapay zekâ modelleri zaman zaman politik etkilere açık olabiliyor. Çinli sohbet botlarının hükümet sansürüne uyması ya da xAI’ın “Grok” adlı botunun ilgisiz sorulara “beyaz soykırımı” gibi tartışmalı cevaplar vermesi, bu sistemlerin bilinçli olarak yönlendirildiğine dair şüpheleri artırıyor.

Geçtiğimiz ay ise ChatGPT’nin fazla “uysal” hale gelmesi ve kullanıcıların tehlikeli fikirlerine bile destek vermesi gündem olmuştu. Altman bu duruma müdahale ettiklerini ve sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

Related Posts

İki ay yatarak NASA’dan para kazanıyorlar!

NASA, Mars yolculuğunu simüle eden sıra dışı bir deney için gönüllüler arıyor. NASA bu iş için tek bir şart istiyor. O şartı sağlayamayanlar eleniyor. İşte NASA’nın o şartı…

Dayanıklılığıyla dikkat çeken yeni malzeme keşfedildi

Rice Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, dayanıklılığıyla dikkat çeken yeni bir iki boyutlu karbon yapısı üzerinde çalışıyor. MAC adı verilen bu malzemenin, kırılmaya karşı direnciyle grafenin ötesine geçebileceği düşünülüyor.

6G ne zaman çıkacak? İşte kullanıma sunulması beklenen tarih

5G daha Türkiye’de yaygın değilken, dünya 6G çalışmalarını hızlandırıyor. Nokia’ya göre önümüzdeki 5 yıl içinde karşımıza çıkabilir.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

AirPods kulaklıklara yeni özellikler

Apple, Airpods kulaklıklara getirilecek iki yeni özelliği duyurdu

Türkiye devlet destekli siber saldırıların hedefinde

Kaspersky verilerine göre, APT grupları 2024’te özellikle hükümet, telekomünikasyon, finans, enerji ve savunma sektörlerini hedef aldı. Aynı yıl en çok hedef alınan 12 ülke arasında Türkiye de yer aldı.