Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

TSMC, Yüksek Teknoloji Çiplerinde Dünya Lideri Konumunda




Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC, bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi farklı bölgelerde kuruyor.

Bu yıl içinde TSMC, sekizi yonga üretimi için, biri ise paketleme tesisi olmak üzere toplam dokuz yeni fabrika açmayı planlıyor. Ancak, yeni tesislerin inşasında karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, nitelikli iş gücü sağlamak. Özellikle ABD gibi bazı bölgelerde, yüksek maaş maliyetleri nedeniyle personel giderleri diğer bölgelere kıyasla daha fazla.

Çalışan Sayısı 100 Bini Bulacak

2019 yılında 51 bin çalışanı bulunan TSMC, 2024 sonu itibarıyla çalışan sayısını 83 bin 825’e çıkardı. 2025’in ilk iki ayında 1300 yeni iş pozisyonu oluşturuldu. Şirket, 2025 sonuna kadar çalışan sayısını 90 bine, 2026’da ise 100 bine ulaştırmayı hedefliyor.




TSMC’nin bu hızlı büyümesi, yapay zeka hızlandırıcıları üreten büyük teknoloji şirketlerinin taleplerine yanıt olarak gerçekleşiyor ve şirket, küresel çip üretiminde liderliğini sürdürmek için yatırımlarına devam ediyor.

Related Posts

Yeni İtalyan ‘beygiri’ tanıtıldı: Fiziksel tuşlar geri döndü, kabin tasarımında devrim gibi yenilik

Ferrari, Roma’nın emekliliğinin ardından sahneye çıkardığı yeni modeli Amalfi ile gücünü ve tasarım vizyonunu bir üst seviyeye taşıyor. Güçlendirilmiş V8 motoru ve baştan aşağı yenilenen iç mekanıyla Amalfi, markanın yeni nesil süper otomobillerine göz kırpıyor.

İki ay yatarak NASA’dan para kazanıyorlar!

NASA, Mars yolculuğunu simüle eden sıra dışı bir deney için gönüllüler arıyor. NASA bu iş için tek bir şart istiyor. O şartı sağlayamayanlar eleniyor. İşte NASA’nın o şartı…

Dayanıklılığıyla dikkat çeken yeni malzeme keşfedildi

Rice Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, dayanıklılığıyla dikkat çeken yeni bir iki boyutlu karbon yapısı üzerinde çalışıyor. MAC adı verilen bu malzemenin, kırılmaya karşı direnciyle grafenin ötesine geçebileceği düşünülüyor.

6G ne zaman çıkacak? İşte kullanıma sunulması beklenen tarih

5G daha Türkiye’de yaygın değilken, dünya 6G çalışmalarını hızlandırıyor. Nokia’ya göre önümüzdeki 5 yıl içinde karşımıza çıkabilir.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

AirPods kulaklıklara yeni özellikler

Apple, Airpods kulaklıklara getirilecek iki yeni özelliği duyurdu