İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

Kırklareli’nde İl Encümeni Toplantısı Yapıldı

Vali Uğur Turan başkanlığında gündem maddeleri görüşüldü; ortak akılla çalışılacağı vurgulandı.

Beşiktaş’tan Shakhtar’a Hazırlık

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk maçı için antrenman yaptı. Iddia Edilen taktik ve kondisyon çalışması.

Bodrum’da Yelkenli Tekne Kurtarma Çalışması

Kayalıklara sürtüp yarı batık kalan yelkenli tekne için Bodrum’da kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Bozcaada’daki Meryem Ana Kilisesi Yeniden Açıldı

Tarihi kilise, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği ayinle iki yıl sonra hizmete girdi.

Orman yangınlarında son durum: Karabük’te yeni yangın başladı, Harmancık’ta alevler yeniden yükseldi

Karabük’te 23 Temmuz’da başlayan yangına müdahale devam ederken, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Kahyalar köyünde yeni bir yangın çıktı. Bölgede bazı mahalleler boşaltıldı. Bursa Orhaneli’den Harmancık’a ilerleyen ve etkisini artıran yangına ise yüzlerce araç ve binden fazla personelle müdahale sürüyor.

Yangına müdahaleye giderken hayatını kaybetmişti! Dikkat çeken detay ortaya çıktı

Bursa’da Gürsu ve Kestel arasındaki orman yangınına müdahaleye giderken şarampole yuvarlanan tankerde hayatını kaybeden Kazım Bayrak ile ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. 31 yaşındaki gencin bölgede tesadüfen tanıştığı tanker şoförüne yardımcı olmak için araca bindiği öğrenildi.