Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Son dakika… Yücel Erten de gözaltına alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten de gözaltına alındı.

Trump göçmenler için gözünü kararttı! Piton ve timsahlarla dolu gözaltı adası açıyor

Trump, kaçak göçmen politikası doğrultusunda timsah ve pitonlarla dolu eski askeri hava üssünü gözaltı adası olarak açmayı planlıyor.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Libya çekişmesi sürerken ABD, Yunanistan’ın arkasına geçti

Türkiye’nin Libya’daki iki ayrı hükümetle yaptığı deniz yetki anlaşmaları Yunanistan’da alarma yol açtı. Atina askeri adımlar atarken ABD, Güney Kıbrıs’ta Türk toprakları üzerine kuralan üsse 50 milyar dolarlık yatırım yaptı. Avrupa da Güney Kıbrıs’taki deniz üssünü genişletmek için hazırlıklara başladı.

CHP’li Yankı Bağcıoğlu: Orman yangınları, afet yönetimindeki zafiyeti bir kez daha gözler önüne serdi

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, artan orman yangınlarına ilişkin müdahalelerin eksikliklerine değinerek ”Orman yangınları, afet yönetimindeki zafiyeti bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.