Münih saldırısındaki detaylara Odatv ulaştı: Saldırganın ifadesi dehşete düşürdü

Almanya’nın Münih şehrinde önceki gün aracı ile Ver.di (Die Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft – Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası) tarafından düzenlenen yürüyüşe dalan 24 yaşındaki saldırgan Farhat Noori yapılan sorgusunda “Herkesi cennete göndermek istedim” dedi.

Farhad Noori (24), perşembe günü saat 10.30’da Mini Cooper arabası ile Münih’te Ver.di sendikası tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne daldı ve aralarında çocukların da olduğu en az 36 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Olay yerinde etkisiz hale getirilen Farhad Noori (24) polis tarafından tutuklandığında, “Alla hu ekber” diye bağırdı.

Afganistanlı saldırgan dün Münih’te sorgu hâkiminin karşısına çıkarıldı. Psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü söylenen saldırgan ilk ifadesinde eylemi bilinçli olarak gerçekleştirdiğini itiraf ederken, Ver.di sendikasında yürüyüş yapan herkesi cennete göndermek istediğini belirtti.

Başsavcının açıklamasına göre, saldırgan iki saat süren sorgusunda, aracını kasıtlı olarak gösteriye katılanların üzerine sürdüğünü itiraf etti. Savcı Tilmann temkinli bir şekilde saldırının İslamcı bir motivasyona sahip olabileceğini belirtti ancak Farhad N.’nin herhangi bir İslamcı örgütle bağlantısına dair bir kanıt bulunmadığını vurguladı.

İlk bulgulara göre olay yerinde suç ortağı olduğuna dair bir ipucu yok. Ancak saldırıyı planlama sürecinde başka kişilerin yer alıp almadığı, cep telefonu incelemesiyle ortaya çıkarılacak. Saldırının gerçekleştirildiği Mini Cooper, Farhad N.’ye kayıtlı ve ona ait. Olay sonrası soruşturmacılar, saldırganı Almanca olarak sorguladı.

Farhad N., 2016 yılında Afganistan’dan refakatsiz erkek mülteci olarak İtalya üzerinden Almanya’ya geldi. Şubat 2017’de iltica başvurusunda bulundu, ancak başvurusu reddedildi. Bunun üzerine kendisine geçici oturum izni verildi ve ardından Ekim 2023’e kadar geçerli oturum ve çalışma izni aldı. Bu izin, 22 Nisan 2025’e kadar geçici olarak uzatıldı.

OLAY YERİNDE BÜYÜK HÜZÜN VAR

Münih’in merkezinde gerçekleşen korkunç saldırının yaşandığı yere çok sayıda vatandaş gelip yas tutuyor, dualar edip taziyelerini bildiriyorlar. En az 36 kişinin yaralandığı olayda bir anne ve bebeğinin yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor.

Deniz Gezginci- Münih

Odatv.com

Related Posts

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Barrack: Trump’ın amacı aramızdaki ittifakı hak ettiği seviyeye taşımak

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Barrack: Trump’ın amacı aramızdaki ittifakı hak ettiği seviyeye taşımak

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporunda çarpıcı Bahçeli ve Öcalan detayı

Avrupa Parlamentosu’nun 2023-2024 yılı Türkiye raporu yayınlandı. Raporda MHP lideri Devlet Bahçeli ile PKK lideri Öcalan detayı dikkat çekti.

İran: Netanyahu, ABD’yi felakete sürüklüyor!

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’yi bölgede “felakete” sürüklediğini söyledi. Arakçi, Netanyahu’nun işgüzar davrandığı belirtti ve İran’a saldırının karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Öte yandan İran Savunma Bakanı General Aziz Nasirzadeh, “oyun değiştiren” ve ABD ile İsrail füzelerine üstünlük sağlayabilen yeni füzeyi tanıttı.

Böyle yarışma görülmedi! Boş bakanlar kazanıyor

Güney Kore’nin başkenti Seul, her yıl Mayıs ayında, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları bir araya getiren benzersiz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Uluslararası Uzayıp Gitme Yarışması (Space-Out Competition). 2025’te 11’inci kez …

Ziraat Odası’nın satışa çıkardığı arsa ortalığı karıştırdı, çiftçiler traktörlü eylem kararı aldı

Muğla’nın Milas ilçesindeki Milas Ziraat Odası yönetimi odaya ait ğ4400 metrekarelik arsa ı 25 milyon TL: den satışa çıkardı. Oda eski ve kurucu başkanı üyeler ile çiftçiler karara tepki gösterdi. Milaslı çiftçiler ihale öncesinde oda bahçesinde traktörlü eylem yapıp satışı protesto etme kararı aldı.

Dilek İmamoğlu’na First Lady telefonu

Ekrem İmamoğlu’nu tutuklanmasının ardından çok sayıda isim dayanışma için Dilek İmamoğlu ile görüşürken dayanışma telefonlarından sürpriz bir isim çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir