3 Haziran 2026 tarihinde, Boyner Grup’un yeni nesil yaşam ve perakende platformu COMMUNITÉ ile moda ve perakende alanında öncü bir yayın organı olan The Business of Fashion (BoF), İstanbul Modern’de önemli bir etkinlik düzenledi. Bu buluşmada sektör profesyonelleri, değişen tüketici alışkanlıkları, lüks tüketim pazarındaki evrim ve perakendenin geleceği gibi kritik konuları ele aldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını COMMUNITÉ CEO’su Polat Uyal gerçekleştirdi. Toplantıda BoF Başkanı Nick Blunden ve Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, moda sektöründeki dönüşümlere dair görüşlerini paylaştı. Blunden, günümüzde moda endüstrisinde yaratıcılık ve marka oluşturmanın daha ulaşılabilir hale geldiğini ancak perakende altyapısının bu değişime ayak uyduramadığını belirtti. Fiziksel mağazaların yalnızca satış noktaları olmaktan öte, deneyim sunan ve uzmanlık barındıran alanlara dönüşmesi gerektiğini vurguladı.
Cem Boyner ise, tüketici davranışlarındaki değişimin altını çizerek, günümüz müşterilerinin sadece ürün değil, aynı zamanda deneyim ve aidiyet arayışında olduklarını ifade etti. Boyner, perakendede müşteri taleplerinin gelecekte daha belirleyici bir rol oynayacağını ve fiziksel mağazaların “üçüncü mekân” olarak yeniden tasarlanması gerektiğini dile getirdi.
Etkinlikte ayrıca dijitalleşmenin mağaza deneyimine etkisi, bağımsız markaların yükselişi ve uluslararası büyüme stratejileri gibi konular da masaya yatırıldı. Program sonunda katılımcılar, COMMUNITÉ’nin Galataport’ta yer alan mağazasını keşfetme fırsatı buldu.
