123 yıllık dev şirket iflas etti

Almanya’nın Köklü Kamp Ekipmanı Markası Herzog Freizeit, İflasını Açıkladı

Almanya’nın köklü markalarından biri olan Herzog Freizeit, 123 yıllık tarihi boyunca gördüğü ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını açıkladı. Türkiye’deki kamp tutkunlarının da yakından tanıdığı bu marka, pandeminin etkileriyle başa çıkamayarak zorlu bir karar aldı.

1902 yılında Friedrich Herzog tarafından at battaniyeleri üretmek amacıyla kurulan firma, zamanla çadırlar, karavan ön tenteleri ve kamp aksesuarları konusunda sektörde kendine sağlam bir yer edindi. Özellikle karavanlar için geliştirdiği ön çadır sistemleriyle tanınan Baden-Württemberg merkezli firma, sektörde adından sıkça söz ettiriyordu.

Ancak pandeminin getirdiği yüksek üretim maliyetleri, tedarik zinciri sorunları ve kamp ürünlerine olan talebin azalması, Herzog Freizeit’i zorlu bir döneme soktu. Şirket yetkilileri, iflas başvurusu yaparak yeniden yapılanma sürecine gireceklerini duyurdu.

Şirketin açıklamasına göre, üretim ve satış faaliyetleri planlandığı şekilde devam edecek. Ayrıca, çalışanların maaşları en az üç ay boyunca iflas fonu tarafından karşılanacak. Herzog’un uzun ömürlü serüveni, 1958 yılında üçüncü kuşak yönetici Erich Herzog liderliğinde zirveye ulaşmış; özellikle karavanlara yönelik çadır üretimiyle marka uluslararası alanda büyük başarılara imza atmıştı.

Related Posts

Bingöl’de Oto Galericiler Sitesi Toplantısı

Bingöl’de Oto Galericiler Sitesi için istişare toplantısı yapıldı, proje süreci değerlendirildi.

Banka hesabınızı hemen kontrol edin! Ödemeler yatmaya başladı

Bakanlık destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yatan miktarı açıkladı.

Haluk Görgün: IDEF-2025’e 96 ülke katılacak

SAVUNMA Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı-2025’in (IDEF) salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacağını söyledi.

Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları: ‘Müteahhitler Yolunacak Kaz Olarak Görülüyor’

İzmir’in Menderes Belediyesi’nde müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları gündeme geldi. Bir iş insanı, rüşvet talebiyle ilgili ses kaydıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Menderes’teki inşaat ruhsat süreçlerinde rüşvet alındığını iddia eden Karakaya, belediye yetkililerinden yardım istedi.

Schengen Vizesinde Kolaylık

Bakan Bolat, AB’nin vize süreçlerinde sağladığı kolaylığı duyurdu, ticari faaliyetlere katkı bekleniyor.

Altın Kaplamalı Seramik Vazo 3 Milyon Lira

Nevşehir’de üretilen 150 santim boyundaki altın kaplama vazonun fiyatı 3 milyon lira.